Tre måsten i scenens värld

Nytt år betyder att nya pjäser sätts upp och nya turnéer planeras. Nu är äntligen rollerna satta till The phantom of the opera som kommer spelas på GöteborgsOperan i höst. Dessutom är biljetterna släppta till Håkan Hellströms turné, vilket kommer att avslutas på Ullevi den 29 juli.

Det erbjuds mycket underhållning i kulturens värld i år, speciellt i Göteborg. Många artister stannar till på scener i staden under sina turnéer och teater-schemat är redan fullbokat för resten av året. I år är det många pjäser och konserter man verkligen inte får missa. Med många roller satta och pågående genrep är det dags satt boka sina egna biljetter.

Tre måsten i Göteborgs scen-värld i år:

  • Dödsdansen kommer nu äntligen att spelas på Stora Teatern i vår. Föreställningar har tidigare spelats i Stockholm men flyttar nu till Göteborg den 12 och 13 april, samt 9, 10, och 11 maj. I rollerna kommer man se de välkända skådespelarna Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon.
  • Håkan Hellström kommer att avsluta sin sommarturné ”Rullande åska” på Ullevi den 29 juli. Förra sommaren bjöd han fansen på två dunderkonserter och i år tar han sig runt på turné i hela landet för att ha möjliggöra att få träffa ännu fler fans.
  • The phantom of the opera kommer att spelas på GöteborgsOperan i höst. Musikelen som hade sin första premiär i London 1986 fortsätter att efterfrågas och sätts nu upp i 30 tals länder. Den svenska rollen som The phanton kommer Joa Helgesson och Fred Johanson att dela på.

Bo på hotell i Göteborg

Kommer du besöka Göteborg och behöver någonstans att bo? Med bokade biljetter brukar letandet efter prisvärda boenden att börja. Det finns många hotell att välja mellan både i budgetklassen och för dem som gillar lyx. Något som många tipsar om är att bo på hotell vid liseberg. Där finns bra kommunikationer, nära till nöjesparken och bra miljöer speciellt för barnfamiljer. Just nu när många börjat planerat årets resor till Göteborg är det stor tid att boka för att slippa besvikelsen som kan infinna sig när hotellreceptionisten meddelar att det är fullbokat.