Utställningen för alla Håkan-fans

I samband med Håkans Hellströms turné i sommar ges även en utställning på Liseberg, där fansen får ta del av svaret på frågan: Vem är egentligen Håkan Hellström?

 

Att Håkan Hellströms turné ”Rullande åska” går av stapeln i sommar har vi skrivit om förut, och det är en nyhet som säkert inte undgått något av hans många fans. Förra årets succé på Ullevi i Göteborg blev snabbt slutsåld, och i år kommer den omtyckte artisten att bjuda på desto fler spelningar. Mer specifikt handlar det om 8 stycken konserter, vilka kommer äga rum i Stockholm, Gävle, Örebro, Karlstad, Malmö och på Öland. Speciellt för i år är att en stor utställning om Håkan Hellström kommer att öppna på Liseberg i april, skriver Allehanda. Utställningen har fått namnet efter den populära låten ”Klubbland” och kommer att finnas strax intill den stora scenen på Liseberg, där Håkan spelat otaliga gånger förr. Idéen kommer från skivbolagsmannen Issie Samie, som vill sätta Håkan i ett sammanhang genom att berätta om artistens liv.

 

Började sin karriär som trummis

Håkan Hellström föddes i Göteborg år 1974 och började sin karriär som trummis på 80-talet i bandet Broder Daniel. Han spelade där tills år 1994. Därefter fortsatte han att spela trummor i bandet Honey Is Cool, för att sedan återvända till Broder Daniel år 1997 som basist. År 2000 släpptes det välkända albumet ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” som blev starten på solokarriären och det första av de sju album han hittills släppt. Håkan är den artist som för närvarande har publikrekordet på Ullevi, där han gjort tre konserter med ungefär 70 000 personer i publiken. Att även konserterna i sommar kommer att bli välbesökta råder det inga tvivel om, då Håkan når ut till en bred publik.

”Han har någon ”boy-nextdoor-aura omkring sig. Han är extremt relaterbar”, säger Issie Samie.